Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το σπίτι, το αυτοκίνητο ή ακόμη οι αποταμιεύσεις τους, είναι τα μεγαλύτερα σε αξία περιουσιακά τους στοιχεία. Αντικειμενικά όμως το μεγαλύτερο σε οικονομική αξία αγαθό μας είναι το συνολικό εισόδημα που παράγουμε στη διάρκεια των ετών που εργαζόμαστε. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το προστατεύσουμε.

Μήπως το μεγαλύτερο περιουσιακό σας στοιχείο είναι ανασφάλιστο;

  • Αυτοκίνητο: Η μέση αξία ενός ΙΧ 1.600 κυβ. εκ. είναι περίπου €12.000
  • Κατοικία: Μια μέση κατοικία 110 τ.μ. αξίζει περίπου €200.000
  • Εισόδημα: Τα εισοδήματα μιας ζωής ξεπερνούν τα €2.400.000*

Ο κίνδυνος να μείνει ένας εργαζόμενος ανίκανος για εργασία, είτε λόγω ατυχήματος είτε λόγω ασθένειας, είναι σημαντικός. Οι συντάξεις αναπηρίας σε ιατρούς δίνονται από το ασφαλιστικό ταμείο συνταξιοδότησης ιατρών (Ärzteversorgungswerk) μόνο σε περιπτώσεις ολικής απώλειας της εργασιακής ικανότητας.

Σε αντίθεση η ιδιωτική ασφάλεια απώλειας της ικανότητας για εργασίας (Berüfsunfähigkeitsversicherung) καταβάλλει μία μηνιαία σύνταξη ήδη από ένα ποσοστό 50% αναπηρίας, καθιστώντας αυτή τη μορφή ασφάλισης μία από τις σημαντικότερες για τους ιατρούς που εργάζονται στη Γερμανία.

Η Berufsunfähigkeitsversicherung εξασφαλίζει, λοιπόν, ένα μηναίο εισόδημα έως την ηλικία των 67 ετών. Και εδώ μπορείς να επωφεληθείς από ασφαλιστικά προϊόντα ειδικά για ιατρούς.

Πώς θα κάνω τη σωστή επιλογή;

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε εδώ τα στοιχεία σου και ένας συνεργάτης μας θα σε καλέσει το συντομότερο δυνατό. Ή απλά σκάναρε το αντίστοιχο QR Code

*Τα εισοδήματα υπολογίστηκαν με βάση την υπόθεση ετήσιου εισοδήματος €70.000 (μέσος μισθός ιατρού εργαζόμενου σε κλινική της Γερμανίας), για περίοδο εργασίας 35 ετών.