Η ασφάλεια υγείας στη Γερμανία είναι υποχρεωτική. Κάθε άτομο που έχει μόνιμη κατοικία στη Γερμανία υποχρεούται, σύμφωνα με το νόμο, να έχει ασφάλιση υγείας. Υπάρχουν δύο είδη ασφάλισης, η υποχρεωτική και η ιδιωτική ασφάλεια υγείας.

Η ασφάλεια υγείας στη Γερμανία διαθέτει ένα διπλό σύστημα ασφάλισης. Έτσι υπάρχει η υποχρεωτική ασφάλιση υγείας (Gesetzliche Krankenversicherung – GKV) και η ιδιωτική ασφάλιση υγείας (Private Krankenversicherung – PKV). Ενώ η υποχρεωτική ασφάλιση υγείας είναι προσβάσιμη για όλους, βάσει του νόμου, για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας ισχύουν συγκεκριμένοι όροι.

Υποχρεωτική ασφάλιση υγείας (GKV) και αρχή της αλληλεγγύης

Το ύψος εισφοράς για την υποχρεωτική ασφάλιση υγείας εξαρτάται από το ακαθάριστο εισόδημα. Από ένα συγκεκριμένο επίπεδο εισοδήματος έχετε την δυνατότητα επιλογής της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ατομικές παροχές στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Οι εισφορές μίας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας είναι ανάλογες με την κατάσταση της υγείας, την ηλικία και το εύρος των παροχών, ανεξάρτητα από το εισόδημα. Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται ατομικά για κάθε ασφαλισμένο. Και εδώ μπορείς να επωφεληθείς από ασφαλιστικά προϊόντα ειδικά για ιατρούς.

Τι πρέπει να κάνεις όταν αρχίσεις να εργάζεσαι στη Γερμανία

Ξεκινώντας την εργασία σου ως Ιατρός στη Γερμανία θα πρέπει να ασφαλιστείς σε ένα από τα ταμεία (Krankenkassen) του συστήματος υποχρεωτικής ασφάλισης.

Και για την επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας υγείας για σένα, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Επικοινώνησε μαζί μας ή συμπλήρωσε εδώ τα στοιχεία σου και ένας συνεργάτης μας θα σε καλέσει το συντομότερο δυνατό. Ή απλά σκάναρε το αντίστοιχο QR Code